26 iulie 2015

Acasă » Știri » Ministerul Sănătății îi revine Partidului Democrat. Cine va fi noul ministru?
Ministerul Sănătății îi revine Partidului Democrat. Cine va fi noul ministru?

Ministerul Sănătății îi revine Partidului Democrat. Cine va fi noul ministru?

22 iulie 2015, 11:56

Negocierile privind alianța dintre PLDM, PD și PL s-au încheiat în noaptea de pe marți pe miercuri, iar conform datelor preliminare de repartizare a ministerelor cel al Sănătății îi revine Partidului Democrat după ce, timp de șase ani, a fost condus de un exponent al PLDM.

Conform datelor preliminare apărute în presă, Partidul Democrat va deține Ministerul Sănătății, cel al Justiției, Ministerul Culturii, Ministerul Economiei, dar și cel al Construcției și Dezvoltării Regionale.

Deocamdată nu se știre cine ar putea ocupa fotoliul de ministru al Sănătății, însă pe lista deputaților PD în Parlament sunt doi medici – vicepreședintele Comisiei parlamentare pentru protecție socială, sănătate și familie,Valentina Stratan, magistru în administrație publică și doctor în biologie la specializarea „Oncologie și Radioterapie”, dar și membră a Consiliului Științific al Institutului Oncologic din Republica Moldova, iar al doilea – deputat PD Valentina Buliga, fost ministru al Muncii, Protecției Sociale și Familiei, farmacist de profesie.

Ministerul Sănătății a aparținut PLDM din anul 2009, de la învestirea Guvernului Filat. Primul ministru al Sănătății din partea liberal-democraților a fost chirurgul Vladimir Hotineanu care a deținut funcția în 2009-2010. Andrei Usatîi a fost succesorul său, deținând mandatul timp de patru ani, din 2011 până în 2015. Din 18 februarie 2015 până acum, ministru al Sănătății este Mircea Buga care a deținut până acum șefia Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

Felicia Nedzelschi, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Ministerul Sănătății îi revine Partidului Democrat. Cine va fi noul ministru? Reviewed by on . Negocierile privind alianța dintre PLDM, PD și PL s-au încheiat în noaptea de pe marți pe miercuri, iar conform datelor preliminare de repartizare a ministerelo Negocierile privind alianța dintre PLDM, PD și PL s-au încheiat în noaptea de pe marți pe miercuri, iar conform datelor preliminare de repartizare a ministerelo Rating: 0
scroll to top