18 ianuarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » O femeie a murit de gripă
O femeie a murit de gripă

O femeie a murit de gripă

11 februarie 2015, 13:12

Centrul de Sănătate Publică (CSP) din municipiul Chișinău a anunțat despre primul caz de gripă soldat cu deces din acest an. Femeia era internată la Spitalul Clinic Municipal nr.1. Cazul de boală a fost confirmat prin metodă de laborator ca gripă de tip A(H1N1).

În sezonul rece 2014-2015, în Chișinău au fost înregistrate 13 cazuri de gripă, dintre acestea 5 de tip A(H1N1) și 4 de tip B confirmate prin metodă de laborator. În celelalte cazuri s-a stabilit diagnosticul pe baza simptomelor clinice.

Din numărul totalul de cazuri de gripă, 7 au fost înregistrate în rândul copiilor cu vârsta de până la 17 ani.

În cazul tuturor focarelor de gripă înregistrate, specialiștii CSP Chișinău, în comun cu asistența medicală primară, organizează și efectuează toate măsurile antiepidemice necesare pentru minimizarea riscului de răspândire a bolii.

Tulpina A(H1N1) care a fost confirmată la bolnavi, a circulat și în anii precedenți, iar începând cu anul 2010 a fost calificată de OMS ca tulpină sezonieră și nicidecum gripă porcină sau pandemică – termen folosit de reprezentanții mass-media.

Totodată, în sezonul rece 2013-2014, aceeași perioadă, în Chișinău au fost înregistrate 75 cazuri de gripă de trei tipuri de virus, dar a predominat tipul A(H3N2). Cazuri de deces în sezonul precedent nu au fost înregistrate. Nici una dintre persoanele care s-au contaminat de gripă nu au fost vaccinate.

Anastasia Rusu, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
O femeie a murit de gripă Reviewed by on . Centrul de Sănătate Publică (CSP) din municipiul Chișinău a anunțat despre primul caz de gripă soldat cu deces din acest an. Femeia era internată la Spitalul Cl Centrul de Sănătate Publică (CSP) din municipiul Chișinău a anunțat despre primul caz de gripă soldat cu deces din acest an. Femeia era internată la Spitalul Cl Rating: 0
scroll to top