10 aprilie 2019

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » PERFORMANȚĂ! Un test de sânge ar putea detecta cancerul mamar
PERFORMANȚĂ! Un test de sânge ar putea detecta cancerul mamar

PERFORMANȚĂ! Un test de sânge ar putea detecta cancerul mamar

11 decembrie 2014, 8:54

A fost dezvoltată o nouă metodă prin care poate fi detectat cancerul la sân. Aceasta constă într-un test de sânge și a fost dezvoltată de cercetătorii de la Universitatea Oxford în colaborare cu experții Muzeului de Istorie Naturală și Imperial College din Londra.

Oamenii de știință au examinat izotopii de metal descoperind că tumoarea de cancer de sân absoarbe în zincul „light”, un compus izotopic particular al zincului.

Cercetătorii au efectuat un test bazat pe zece probe de sânge și țesuturi, cinci probe fiind luate de la paciente cu cancer la sân și alte cinci de la paciente sănătoase. Noua metodă detectează imediat diferența dintre cele două tipuri de probe de sânge. Diferența constă în modul în care anumite celule reacționează în contact cu metalul. Metoda s-a dovedit a fi de 100 de ori mai sensibilă la schimbări în compoziția izotopică a metalelor decât orice altceva cunoscut în medicina de astăzi.

Medicii implicați în acest proiect susțin că testul de sânge ar putea descoperi boala chiar înainte de dezvoltarea tumorii în organism. Noua metodă poate fi, de asemenea, utilizată în programul național de screening. Detectarea cancerului la sân la o vârstă timpurie ar putea salva numeroase vieți.

Adaptare pentru MedNews, Felicia Nedzelschi

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
PERFORMANȚĂ! Un test de sânge ar putea detecta cancerul mamar Reviewed by on . A fost dezvoltată o nouă metodă prin care poate fi detectat cancerul la sân. Aceasta constă într-un test de sânge și a fost dezvoltată de cercetătorii de la Uni A fost dezvoltată o nouă metodă prin care poate fi detectat cancerul la sân. Aceasta constă într-un test de sânge și a fost dezvoltată de cercetătorii de la Uni Rating: 0
scroll to top