5 decembrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Proiectele socialistului Ion Ceban privind tutunul nu au trecut de Guvern
Proiectele socialistului Ion Ceban privind tutunul nu au trecut de Guvern

Proiectele socialistului Ion Ceban privind tutunul nu au trecut de Guvern

16 iunie 2015, 16:28

Guvernul a avizat negativ modificarea Legii cu privire la tutun și la articolele din tutun propusă de socialistul Ion Ceban.

Socialistul a propus în proiectul său excluderea din Legea cu privire la tutun a articolelor privind măsurile de prevenire a efectelor dăunătoare ale fumatului: prevederile despre combaterea falsificării articolelor din tutun și toate obligațiile unităților care comercializează țigări. Deputatul PSRM a cerut excluderea din actuala lege a tuturor alineatelor care stabilesc restricții de vârstă la fumat, dar și fumatul în locurile publice, private și toate reglementările privind publicitatea.

De asemenea, Executivul a avizat negativ proiectul de lege cu privire la protecția sănătății publice împotriva expunerii la fumul de tutun din mediul ambiant și consecințele consumului de tutun propus, la fel, de deputatul în Parlament, Ion Ceban. Autoritățile medicale au menționat că unele prevederi ale acestui proiect se dublează, altele conțin reglementări declarative și nu vor avea nici un efect practic la capitolul protecția împotriva expunerii la fumul de tutun.  Proiectul nu indică autorități concrete responsabile de domeniu, fapt ce va crea incertitudine și va face legea inaplicabilă.

„Unele prevederi au caracter de recomandare și nu stabilesc norme concrete de reglementare la nivel de lege, de aceea trebuie excluse. Altele au un caracter generalizator, de informare, fără a specifica modul de atragere la răspundere pentru încălcarea legii, sancțiunile aplicabile și organele abilitate pentru aceasta”, se arată în avizul Ministerului Sănătății.

Anastasia Rusu, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Proiectele socialistului Ion Ceban privind tutunul nu au trecut de Guvern Reviewed by on . Guvernul a avizat negativ modificarea Legii cu privire la tutun și la articolele din tutun propusă de socialistul Ion Ceban. Socialistul a propus în proiectul s Guvernul a avizat negativ modificarea Legii cu privire la tutun și la articolele din tutun propusă de socialistul Ion Ceban. Socialistul a propus în proiectul s Rating: 0
scroll to top