18 ianuarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » RAPORT: O mie de oameni se îmbolnăvesc zilnic de tuberculoză doar în Europa
RAPORT: O mie de oameni se îmbolnăvesc zilnic de tuberculoză doar în Europa

RAPORT: O mie de oameni se îmbolnăvesc zilnic de tuberculoză doar în Europa

18 martie 2015, 10:34

Tuberculoza continuă să facă ravagii în Europa de Est. În medie, aproape o mie de europeni se îmbolnăvesc zilnic de tuberculoză, în special în partea de est a continentului, se arată într-un raport comun al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și al Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC).

„Tuberculoza multi-rezistentă (MDR-TB) face în continuare ravagii în regiunea europeană, transformând-o în cea mai afectată zonă din lume”, a indicat într-o declarație directorul pentru Europa al OMS, Zsuzsanna Jakab, citată de Agerpres.

Doar 50% dintre bolnavi sunt diagnosticați și numai jumătate dintre aceștia se vindecă.

În 2013, în Europa au fost raportate 360.000 de cazuri de tuberculoză (incluzând toate tulpinile), în scădere cu 5,6% pe an, însă 85% dintre acestea au fost depistate în 18 țări cu „prioritate ridicată” din Europa de Est, se indică în raport.

De asemenea, potrivit acestuia, 38.000 de persoane au murit, în special în țările respective, care includ Rusia, statele baltice, România și Turcia.

Tuberculoza este strâns legată de condițiile social-economice, fiind supra-numită „boala sărăciei”. Această boală infecțioasă rămâne a doua cu cea mai mare mortalitate la nivel mondial după SIDA. În 2013, au fost înregistrate 9 milioane de cazuri noi și 1,5 milioane de decese, față de 1,6 milioane de decese asociate cu SIDA în 2012.

Adaptare pentru MedNews de Anastasia Rusu

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
RAPORT: O mie de oameni se îmbolnăvesc zilnic de tuberculoză doar în Europa Reviewed by on . Tuberculoza continuă să facă ravagii în Europa de Est. În medie, aproape o mie de europeni se îmbolnăvesc zilnic de tuberculoză, în special în partea de est a c Tuberculoza continuă să facă ravagii în Europa de Est. În medie, aproape o mie de europeni se îmbolnăvesc zilnic de tuberculoză, în special în partea de est a c Rating: 0
scroll to top