18 ianuarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Ruxanda Glavan: „Vreau ca oamenii să se concentreze asupra politicilor de sănătate și nu pe cele de partid”
Ruxanda Glavan: „Vreau ca oamenii să se concentreze asupra politicilor de sănătate și nu pe cele de partid”

Ruxanda Glavan: „Vreau ca oamenii să se concentreze asupra politicilor de sănătate și nu pe cele de partid”

31 iulie 2015, 12:52

Vineri diminerață, proaspăt-numitul ministru al Sănătății, Ruxanda Glavan, a fost prezentată echipei ministeriale de către premierul Valeriu Streleț. Ruxanda Glavan a dat asigurări că toate reformele inițiate de Mircea Buga vor continua și că Ministerul Sănătății nu va fi politizat.

La ceremonia oficială de prezentare a noului ministru, premierul Valeriu Streleț a spus că în domeniul sănătății există încă multe provocări care au nevoie de administrare eficientă. „În acest sens, prezentând noul ministru, Ruxanda Glavan, am încrederea că tradițiile bune pe care le aveți în cadrul ministerului vor continua și că dumneaei va reuși să aducă și multe alte lucruri bune la minister, care ar mări randamentul echipei și ne-ar permite să privim cu siguranță în viitorul națiunii noastre care, sperăm, va fi și mai sănătoasă”, a spus Streleț.

La rândul ei, Ruxanda Glavan a spus că-și asumă această responsabilitate. „Vin dintr-o familie de medici și, chiar dacă nu am reușit să profesez în domeniu, am fost întotdeauna la curent cu tot ceea ce înseamnă probleme în sănătate. Vreau să vă liniștesc pe toți care ați fost panicați, în mod eronat, că nu vor continua reformele… Le vom promova într-un ritm și mai accelerat de până acum, pentru că lucrurile trebuie să se miște mai bine. Vreau să mulțumesc ministrului Buga pentru tot ce a făcut timp de cinci luni. Eu știu ce înseamnă să vrei să faci reforme și să nu ai susținerea politică, așa cum a fost într-un Guvern minoritar”, a declarat Ruxanda Glavan.

Solicitat de MedNews, noul ministru a confirmat că rocada a fost o surpriză atât pentru ea, cât și pentru Mircea Buga, însă a accentuat că nu va politiza ministerul. „Vreau ca oamenii să se concentreze asupra politicilor de sănătate și nu pe cele de partid. Va continua eficientizarea sistemului de sănătate. Sunt manageri foarte buni care se descurcă cu puțini bani, dar şi din acei care, din păcate, nu au reușit să demonstreze performanțe la cheltuieli. Prioritățile echipei mele vor fi clare până la sfârșitul lunii august. Este necesară totuși reforma în asistența de urgență prespitalicească, trebuie să discutăm serios despre regionalizare la nivelul serviciilor spitalicești”, a explicat Glavan.

De asemenea, fostul ministru al Sănătății, Mircea Buga și-a exprimat încrederea că politicile sale vor fi continuate de către noul ministru și i-a prezentat Ruxandei Glavan pe șeful Biroului Regional al OMS în Moldova, Jarno Habicht.

Tot vineri, 31 iulie, s-a desfășurat şedinţa de lucru privind realizările în cadrul parteneriatului între Ministerul Sănătăţii şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pe parcursul anilor 2014-2015 şi au fost trasate prioritățile de colaborare din sectorul sănătății pentru anii 2016-2017.

Felicia Nedzelschi, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Ruxanda Glavan: „Vreau ca oamenii să se concentreze asupra politicilor de sănătate și nu pe cele de partid” Reviewed by on . Vineri diminerață, proaspăt-numitul ministru al Sănătății, Ruxanda Glavan, a fost prezentată echipei ministeriale de către premierul Valeriu Streleț. Ruxanda Gl Vineri diminerață, proaspăt-numitul ministru al Sănătății, Ruxanda Glavan, a fost prezentată echipei ministeriale de către premierul Valeriu Streleț. Ruxanda Gl Rating: 0
scroll to top