2 iunie 2015

Acasă » Știri » Sindicatul „Sănătatea” și-a ales un nou președinte
Sindicatul „Sănătatea” și-a ales un nou președinte

Sindicatul „Sănătatea” și-a ales un nou președinte

29 mai 2015, 16:51

Schimbări la Sindicatul „Sănătatea”. Vineri, membrii acestuia au ales un nou președinte și au redenumit structura. Victor Benu, care până acum a deținut această funcție a fost înlocuit de Aurel Popovici, care a ocupat postul de președinte al consiliului municipal Bălți al Sindicatului.

Totodată, Sindicatul „Sănătatea” a fost redenumit. Acum el se numește „Federația Sindicală „Sănătatea” din Republica Moldova”. Cele două decizii au fost luate în cadrul celui de-al VI-lea Congres al structurii.

La Congres, Victor Benu, președintele Sindicatului „Sănătatea”, a prezentat un raport cu privire la activitatea Sindicatului în perioada 2010-2014, în care a menționat obiectivele în domeniul reformării și dezvoltării sistemului de sănătate și a relatat despre cele mai stringente probleme ale sistemului.

„Asigurarea unităților medicale cu specialiști este o problemă a tuturor deoarece scade încontinuu. În 2014, comparativ cu anul 1990, numărul medicilor a scăzut cu peste cinci mii, iar personalul medical cu 23 de mii. Sigura soluție de a redresa această situație este achitarea unui salariu real, nu conform surselor financiare disponibile”, a spus Benu.

Delegații au adoptat Strategia Sindicatului „Sănătatea” pentru anii 2015-2020 și Revendicările Congresului VI al Sindicatului către organele de conducere ale Republicii Moldova.

Anastasia Rusu, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Sindicatul „Sănătatea” și-a ales un nou președinte Reviewed by on . Schimbări la Sindicatul „Sănătatea”. Vineri, membrii acestuia au ales un nou președinte și au redenumit structura. Victor Benu, care până acum a deținut această Schimbări la Sindicatul „Sănătatea”. Vineri, membrii acestuia au ales un nou președinte și au redenumit structura. Victor Benu, care până acum a deținut această Rating: 0

La aceeasi tema

scroll to top