21 iulie 2015

Acasă » Știri » Slovacia oferă 60 000 de euro pentru medicina de urgență
Slovacia oferă 60 000 de euro pentru medicina de urgență

Slovacia oferă 60 000 de euro pentru medicina de urgență

17 iulie 2015, 13:51

Ministerul Sănătății va primi 60 de mii de euro pentru dezvoltarea medicinii de urgență. Banii vor fi repartizați pentru procurarea a 10 ambulanțe noi pentru instituțiile de asistență medicală de urgență.

Asistența nerambursabilă este acordată în cadrul Proiectului „Ambulanțe pentru dezvoltarea Asistenței Medicale Urgente a Republicii Moldova” din cadrul Memorandumului dintre Ambasada Slovaciei și Institutul de Medicină de Urgență, semnat la 16 iulie 2015.

Ambulanțele vor fi cumpărate de guvernul slovac, iar Ministerul Sănătății urmează să aducă mașinile în țară.

„În total, în sistemul de asistență medicală urgentă vor ajunge 10 ambulanțe. Cinci dintre acestea urmează să fie repartizate Institutului de Medicină Urgentă și câte una la Stația Zonală de Asistență Medicală Urgentă „Centru”, „Nord”, „Sud”, Stației Zonale din UTA Găgăuzia și Centrului Național de medicină sportivă ATLETMED”, a comunicat pentru MedNews ministrul adjunct al Sănătății, Andrei Uncuța.

Scopul acestui proiect este de a contribui la dezvoltarea asistenței medicale de urgență a Moldovei.

Anastasia Rusu, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Slovacia oferă 60 000 de euro pentru medicina de urgență Reviewed by on . Ministerul Sănătății va primi 60 de mii de euro pentru dezvoltarea medicinii de urgență. Banii vor fi repartizați pentru procurarea a 10 ambulanțe noi pentru in Ministerul Sănătății va primi 60 de mii de euro pentru dezvoltarea medicinii de urgență. Banii vor fi repartizați pentru procurarea a 10 ambulanțe noi pentru in Rating: 0

La aceeasi tema

scroll to top