21 iulie 2015

Acasă » Știri » Un nou val de ieftinire a medicamentelor
Un nou val de ieftinire a medicamentelor

Un nou val de ieftinire a medicamentelor

17 iulie 2015, 17:02

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a anunțat ieftinirea unei noi liste de medicamente care vor ajunge în farmacii. Este vorba de 54 de medicamente înregistrate prețul cărora, în valută, s-a micșorat.

În total, prețurile au fost înregistrate pentru 188 de medicamente de origine străină și autohtonă. La alte șase medicamente generice a fost reevaluat costul în urma înregistrării prețurilor la medicamentele originale.

„Cele 54 de denumiri au fost înregistrate cu reducere de la 1% până la 51%. Altele șase medicamente și-au diminuat prețurile în urma înregistrării medicamentului original, constituind 75% din prețul originalului”.

Restul medicamentelor au înregistrate pentru prima dată sau prețul lor a rămas neschimbat.

Reamintim că în primăvara anului curent, Ministerul Sănătății a inițiat revizuirea din oficiu a prețurilor la medicamente. Aceasta din cauza fluctuațţilor mari de pe piața valutară. Astfel, până la ora actuală, au fost ieftinite în total 774 de preparate medicamentoase.

Anastasia Rusu, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Un nou val de ieftinire a medicamentelor Reviewed by on . Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a anunțat ieftinirea unei noi liste de medicamente care vor ajunge în farmacii. Este vorba de 54 de medicament Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a anunțat ieftinirea unei noi liste de medicamente care vor ajunge în farmacii. Este vorba de 54 de medicament Rating: 0
scroll to top