21 iulie 2015

Acasă » Știri » Începe admiterea la USMF. Vezi în ce perioadă și cât vor costa contractele de studii
Începe admiterea la USMF. Vezi în ce perioadă și cât vor costa contractele de studii

Începe admiterea la USMF. Vezi în ce perioadă și cât vor costa contractele de studii

14 iulie 2015, 14:56

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemuțanu” anunță admiterea pentru anul de studii 2015-2016. Instituția a pregătit 695 de locuri pentru doritorii de a deveni lucrători medicali. Majoritatea locurilor sunt rezervate pentru studiile cu finanțare din partea statului.

În perioada 20-28 iulie candidații vor putea depune actele pentru admitere. Pentru anul de studii 2015-2016 au fost pregătite aproape 700 de locuri, majoritatea dintre care sunt cu finanțare bugetară – 450 de locuri. Dintre acestea, statul a rezervat 34 de locuri pentru proaspeții absolvenți ai liceelor și colegiilor din stânga Nistrului. În bază de contract (contra plată) se vor putea înscrie la studii 245 de persoane.

Ca în fiecare an, la specialitatea medicină, în bază bugetară, sunt rezervate 380 de locuri, inclusiv 25 pentru raioanele de est, pentru specialitatea stomatologie – 10, inclusiv 3 pentru cei din stânga Nistrului, sănătate publică – 45, inclusiv 3 pentru raioanele de est și farmacie – 15, inclusiv 3 pentru cei din regiunea transnistreană.

Taxele de studii rămân destul de înalte. Astfel, candidații care nu se vor încadra în media de studii pentru a fi admiși la buget vor trebui să scoată din buzunare aproximativ 20 de mii de lei pentru un an de studiu prin contract. „Taxele de studii sunt aprobate de Ministerul Sănătății și, la ora actuală, nu au fost stabilite cu exactitate. Totuși, contractele vor fi de aproximativ 20 de mii de lei pentru un an”, a comunicat pentru MedNews secretarul responsabil al Comisiei de admitere, Sergiu Ciobanu.

Admiterea la USMF se face doar în baza dosarelor. Candidații susțin doar o testare la limba modernă, însă aceasta nu poate influența concursul, ci determină doar repartizarea pe grupe.

Rezultatele finale ale perioadei de admitere vor fi făcute publice pe 7 august.

Anastasia Rusu, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Începe admiterea la USMF. Vezi în ce perioadă și cât vor costa contractele de studii Reviewed by on . Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemuțanu” anunță admiterea pentru anul de studii 2015-2016. Instituția a pregătit 695 de locuri pentru Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemuțanu” anunță admiterea pentru anul de studii 2015-2016. Instituția a pregătit 695 de locuri pentru Rating: 0
scroll to top