20 iulie 2015

Acasă » Știri » La grădinița nr. 3 din Briceni a fost depistată o bacterie PERICULOASĂ!
La grădinița nr. 3 din Briceni a fost depistată o bacterie PERICULOASĂ!

La grădinița nr. 3 din Briceni a fost depistată o bacterie PERICULOASĂ!

17 iulie 2015, 12:42

La grădinița nr. 3 din Briceni, unde 36 de copii au acuzat boli diareice acute, s-a depistat că vesela folosită pentru alimentarea copiilor era infectată cu Escherichia coli (abreviat: E.coli), care este o bacterie ce trăiește în intestinele organismelor cu sânge cald.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a investigat acest caz și a efectuat o anchetă epidemiologică care a depistat că în cantina grădiniței au loc lucrări de renovare și prepararea produselor alimentare se face într-o încăpere improvizată, care nu corespunde cerinţelor sanitar-veterinare. În plus, această încăpere nu a fost verificată de autoritățile responsabile. Totodată, lipsea buletinul de analiză a apei potabile, nu se făcea evidența dezinsecției și deratizării.

„În urma investigaţiilor bacteriologice a lavajelor de sanitaţie (vesela copiilor şi ustensilele utilizate în procesul de preparare a produselor alimentare), 9 probe din 16 indică prezenţa factorului patogen Escherichia coli (nume abreviat: E. coli)”, anunță ANSA.

Reamintim că săptămâna trecută s-a înregistrat un focar de boli diareice acute la o grădiniță din Briceni. 36 de copii au ajuns la spital după ce părinții au alertat medicii de familie. Primele simptome de boală au apărut pe 9 iulie. Copii aveau febra 38 – 39°C, vomă, diaree, scaun lichid cu mucozităţi, dureri abdominale, slăbiciuni generale.

Activitatea grădiniței unde a izbucnit erupția a fost suspendată din 13 iulie.

Anastasia Rusu, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
La grădinița nr. 3 din Briceni a fost depistată o bacterie PERICULOASĂ! Reviewed by on . La grădinița nr. 3 din Briceni, unde 36 de copii au acuzat boli diareice acute, s-a depistat că vesela folosită pentru alimentarea copiilor era infectată cu Esc La grădinița nr. 3 din Briceni, unde 36 de copii au acuzat boli diareice acute, s-a depistat că vesela folosită pentru alimentarea copiilor era infectată cu Esc Rating: 0
scroll to top