28 iulie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Spune Da pentru sănătatea Ta

Spune Da pentru sănătatea Ta

24 septembrie 2014, 16:26

Modul sănătos de viață are o contribuție de 50% în păstrarea sănătății omului, 20 la sută îi revine mediului ambiant, 20 – moștenirii ereditare, iar sistemului de sănătate îi revin 10 la sută din grija pentru sănătatea omului. Datele au fost prezentate la conferința de lansare a celei de-a IV-a ediție a Campaniei de comunicare și sensibilizare pentru promovarea modului sănătos de viață „Spune Da pentru sănătatea Ta”, inițiată de Compania Națională de Asigurări în Medicină. Ediția curentă se va desfășura în perioada septembrie 2014 – ianuarie 2015 și ca logo tradiționalul măr verde – simbolul sănătății și vitalității.

„Campania se adresează întregii populații Republicii Moldova, în special din mediul rural deoarece avem acțiuni și în nordul, și în sudul țării, dar, evident, se va ăune un accent deosebit asupra populației tinere, care urmează să-și schimbe valorile, să-și schimbe mentalitatea, să poată să aibă un mod de viață sănătos, evitând viciile care sunt atât de dăunătoare pentru noi, dar și pentru viața noastră”, a menționat pentru MedNews Mircea Buga, directorul general al CNAM.

Ministrul sănătății, Andrei Usatîi, a atras atenția asupra importanței alimentației corecte pentru menținerea sănătății. „De exemplu, azi dimineață eu am alergat șapte kilometri. Micul dejun a fost format din trei linguri de fugi de ovăs, un măr, o lingură de miere și un pahar cu ceai. Acesta este volumul calculat pentru în perioada până la masă să-mi asigure cantitatea de calorii necesară pentru a fi activ și productiv”.

Scopul campaniei constă în informarea și sensibilizarea populației referitor la importanța adoptării modului sănătos de viață. Activitățile de comunicare se axează pe șase mesaje-cheie: „Alimentează-te corect! Fii liber de vicii! Fii activ! Evită stresul! Fii amic cu medicul! Respectă igiena!”.

„Spre deosebire de anii trecuți ne-am extins evenimentele în țară, este vorba despre Ziua sănătății pe cinci octombrie la Edineț, 12 octombrie la Chișinău și 19 octombrie la Cahul. În acest an, în afară de cursa de ciclism și sărbătoarea BioFest va fi organizat un orășel medical, unde vor fi medici care vor oferi consultații”, a menționat Vlad Costandoi, coordonatorul Campaniei „Spune Da pentru sănătatea Ta”.

În cadrul campaniei vor fi organizate seminare pentru lucrătorii medicali, cadrele didactice și elevii claselor gimnaziale și liceale. Inga Pasecinic, directorul Centrului de Strategii și Politici de Sănătate, a menționat că Centrul se axează pe sectorul medical și are drept scop aplicarea celor mai moderne metode de consiliere, pe care lucrătorii medicali le aplică în societate.

În toate instituțiile medicale, de învățământ și localurile publice din Chișinău, Edineț, Leova, Ungheni și Cahul vor fi afișate panotaje stradale, led-uri și postere pe unitățile de transport public municipal. Campania „Spune Da pentru sănătatea Ta” va avea un spot TV și radio difuzat pe mai multe canale din țară. Costul campaniei este de cinci milioane de lei.

Pentru MedNews: Anastasia Rusu

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Spune Da pentru sănătatea Ta Reviewed by on . Modul sănătos de viață are o contribuție de 50% în păstrarea sănătății omului, 20 la sută îi revine mediului ambiant, 20 – moștenirii ereditare, iar sistemului Modul sănătos de viață are o contribuție de 50% în păstrarea sănătății omului, 20 la sută îi revine mediului ambiant, 20 – moștenirii ereditare, iar sistemului Rating: 0
scroll to top