18 ianuarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Ascuns la vedere – O analiză statistică a violenței asupra copiilor
Ascuns la vedere – O analiză statistică a violenței asupra copiilor

Ascuns la vedere – O analiză statistică a violenței asupra copiilor

23 septembrie 2014, 17:47

Date statistice alarmante! 76% dintre copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 14 ani din Republica Moldova au fost supuși pedepselor disciplinare prin violență. Totodată, 69 la sută din această categorie de populație au fost supuși agresiunii psihologice, arată datele raportului prezentat astăzi de UNICEF.

Studiul mai arată că aproape jumătate dintre copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 14 ani au fost supuși pedepsei fizice. În 59 la sută din cazuri sunt agresați fizic copiii de 2-4 ani. Cu cât copilul înaintează în vârstă, cu atât este agresat mai puțin, astfel la 10-14 ani rata de violență este mai mică. Psihologic sunt agresați mai mult copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 9 ani. Atât fete, cât și băieți, arată studiul.

Totodată, 15% dintre părinți consideră că metodele de disciplinare prin violență sunt metode corecte de educație a copiilor.

„Violența față de copii este un fenomen ce trebuie prevenit și este foarte răspândit în întreaga lume. Raportul prezintă cazuri de violență comise împotriva copiilor în casele acestora, dar și în comunitate. Violența împotriva copiilor are un specific al său, deseori are loc cu ușile închise, este comisă de îngrijitorii sau părinții copiilor”, a declarat reprezentantul UNICEF în Moldova, Nune Mangasaryan.

Studiul a demonstrat că și sărăcia are un impact asupra metodelor de educare a copiilor. Astfel, copiii din familiile mai sărace sunt supuși mai mult violenței. De asemenea, copiii agresați înregistrează succese mai slabe la școală iar în viața de adult au o productivitate scăzută a muncii.

„Avem de parcurs o cale lungă în a-i învăța pe părinți noi metode, abilități de educare a copilului în mod pozitiv, pentru ca aceștia să-și poată disciplina copiii prin metode neagresive”, a menționat Nune Mangasaryan.

Raportul global a fost realizat de UNICEF în 59 de țări, care oferă date comprehensive și comparabile. În acest top, Republica Moldova se află pe locul 32.

Pentru MedNews: Anastasia Rusu

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Ascuns la vedere – O analiză statistică a violenței asupra copiilor Reviewed by on . Date statistice alarmante! 76% dintre copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 14 ani din Republica Moldova au fost supuși pedepselor disciplinare prin violență. To Date statistice alarmante! 76% dintre copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 14 ani din Republica Moldova au fost supuși pedepselor disciplinare prin violență. To Rating: 0
scroll to top