26 noiembrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Deputații nu vor ca medicii-specialiști să răspundă pentru faptele rezidenților
Deputații nu vor ca medicii-specialiști să răspundă pentru faptele rezidenților

Deputații nu vor ca medicii-specialiști să răspundă pentru faptele rezidenților

18 iunie 2015, 13:38

Un proiect de lege care le asigură rezidenților angajarea în câmpul muncii și un adaos la bursă a fost votat astăzi în prima lectură de Parlament. Totuși, mai mulți deputați s-au arătat deranjați de faptul că documentul propune ca medicii-specialiști să fie responsabili de faptele medicilor rezidenți.

Potrivit unuia dintre autorii proiectului, Valentina Stratan, noua prevedere va stimula rezidenții să se angajeze legal, va susține material familie lor și va opri exodul de creiere.

Cu toate acestea, unii deputați au polemizat pe seama articolului care stabilește că medicul specialist va fi responsabil de medicul rezident. „Facem doctorilor un „cadou” chiar de ziua lor profesională. Într-adevăr medicul e responsabil de tânărul rezident, dar nu putem să-i impunem să răspundă juridic pentru rezident”, a declarat deputatul Vladimir Hotineanu.

Liberalul Gheorghe Brega i-a împărtășit poziția. „Nu fiecare medic poate fi tutore pentru rezident. Acesta trebuie să fie un șef de secție, un conferențiar sau doctor habilitat, nu un medic cu 3 ani de stagiu. Noi riscăm să facem așa încât nimeni să nu vrea să-și asume răspunderea. Eu n-aș vrea să răspund pentru fărădelegile rezidenților, mai ales în ceea ce fac ei în tura de noapte”, a spus Brega.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a propus ca în timpul dezbaterilor pentru pregătirea proiectului către a doua lectură, reprezentanții comisiei protecție socială, sănătate și familie să invite reprezentanții Ministerului Justiției și ai Procuraturii pentru a stabili cine va răspunde pentru erorile comise de rezidenți.

Felicia Nedzelschi, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Deputații nu vor ca medicii-specialiști să răspundă pentru faptele rezidenților Reviewed by on . Un proiect de lege care le asigură rezidenților angajarea în câmpul muncii și un adaos la bursă a fost votat astăzi în prima lectură de Parlament. Totuși, mai m Un proiect de lege care le asigură rezidenților angajarea în câmpul muncii și un adaos la bursă a fost votat astăzi în prima lectură de Parlament. Totuși, mai m Rating: 0
scroll to top