16 decembrie 2015

Acasă » Știri » Planul pentru Sănătate al lui Valeriu Streleț – copie din copia lui Gaburici
Planul pentru Sănătate al lui Valeriu Streleț – copie din copia lui Gaburici

Planul pentru Sănătate al lui Valeriu Streleț – copie din copia lui Gaburici

30 iulie 2015, 15:31

În aceste clipe, premierul desemnat, Valeriu Streleț, enumeră de la tribuna Parlamentului prioritățile mandatului său din programul de guvernare al AIE 3. La capitolul Sănătate, programul de guvernare al lui Valeriu Streleț nu se deosebește cu mult de cel al predecesorului său, Chiril Gaburici, și acesta având o mulțime de puncte copy/paste.

Spre deosebire de Chiril Gaburici, Valeriu Streleț își propune să dezvolte serviciile de reabilitare minată, să implementeze un model comportamental în relația medic-pacient, bazat pe încredere, respect reciproc, participare și colaborare, și amplificarea prevenirii și controlului bolilor infecțioase (TBC, HIV/SIDA).

În programul noului Guvern se menționează și aprobarea Codului sănătății ca document de bază al sistemului ocrotirii sănătății, instituirea managementul comun pentru spitalele din mun. Chișinău și să delimiteze paturile acute de paturile cronice de reabilitare, geriatrice și îngrijiri de lungă durată.

COPY/PASTE! Chiril Gaburici a redactat Programul de guvernare al lui Iurie Leancă, asumându-și-l

Dacă în programul Guvernului Gaburici scria că se dorește o „intensificare” a procesului de adoptare a legislației de control a tutunului, în programul de guvernare al lui Streleț cuvântul-cheie este „implementare”. Prim-miniștri anului 2015 au inclus pe listă un punct cu privire la sănătatea mamei și copilului, cu mesaj diferit, însă. „Fortificarea asistenței medicale acordate femeilor și copiilor” este planul lui Streleț, pe când Gaburici promitea „sporirea alocaţiilor financiare pentru dezvoltarea serviciilor medicale calitative pentru mamă şi copil”.

Din cele 23 de puncte menționate la capitolul Sănătate în planul lui Valeriu Streleț, mai mult de jumătate au fost enumerate în documentul prezentat de Chiril Gaburici. Cel din urmă, la rândul său, și-a asumat aproape integral planul de guvernare a lui Iurie Leancă.

Felicia Nedzelschi, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Planul pentru Sănătate al lui Valeriu Streleț – copie din copia lui Gaburici Reviewed by on . În aceste clipe, premierul desemnat, Valeriu Streleț, enumeră de la tribuna Parlamentului prioritățile mandatului său din programul de guvernare al AIE 3. La ca În aceste clipe, premierul desemnat, Valeriu Streleț, enumeră de la tribuna Parlamentului prioritățile mandatului său din programul de guvernare al AIE 3. La ca Rating: 0
scroll to top