17 ianuarie 2021

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Serviciile medicale din penitenciare vor fi reorganizate
Serviciile medicale din penitenciare vor fi reorganizate

Serviciile medicale din penitenciare vor fi reorganizate

31 octombrie 2014, 15:13

Serviciile medicale din penitenciare vor fi reorganizate. Urmează să fie îmbunătățite calitatea serviciilor medicale, managementul și finanțarea. Astfel prevede Planul de Acțiuni pentru reorganizarea serviciilor medicale din penitenciare pentru anii 2015-2016.

Planul prevede elaborarea cadrului normativ cu privire la crearea unității de dirijare a serviciilor de sănătate acordate persoanelor deținute în penitenciare, formarea listei serviiciilor acordate deținuților, implementarea sistemului informațional integrat pentru managementul asistenței medicale în penitenciare, majorarea surselor financiare pentru asistența medicală, elaborarea protocoalelor clinice, asigurarea managementului rațional al medicamentelor și a securității farmaceutice în sistemul penitenciar.

Responsabili de implementarea acțiunilor sunt Ministerul Sănătății, Ministerul Justiției, Compania Națională de Asigurări în Medicină, Consiliul Naționale de Evaluare și Acreditare în Sănătate și Ministerul Finanțelor.

Realizarea Planului de acțiuni se va efectua atât din contul mijloacelor pervăzute în bugetele autorităților responsabile, precum și din alte surse.

Pentru MedNews: Anastasia Rusu

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Serviciile medicale din penitenciare vor fi reorganizate Reviewed by on . Serviciile medicale din penitenciare vor fi reorganizate. Urmează să fie îmbunătățite calitatea serviciilor medicale, managementul și finanțarea. Astfel prevede Serviciile medicale din penitenciare vor fi reorganizate. Urmează să fie îmbunătățite calitatea serviciilor medicale, managementul și finanțarea. Astfel prevede Rating: 0
scroll to top