21 octombrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Propunere pentru o bază de date pentru transplantul renal
Propunere pentru o bază de date pentru transplantul renal

Propunere pentru o bază de date pentru transplantul renal

8 octombrie 2015, 13:36

Agenția de Transplant își propune să creeze și gestioneze Registrul Naţional Renal.  Îmbunătăţirea controlului de stat în gestionarea acestui domeniu va fi posibilă  în caz că va fi aprobat proiectul Hotărârii Guvernului  cu privire la instituirea Agenţiei, pus în dezbatere publică până pe 23octombrie 2015.

Pentru asigurarea funcţionării Registrului Naţional Renal, Agenția de Transplant urmează să-și lărgească Direcţia sisteme informaţionale cu două funcţii. Cei doi angajați ai Registrului Naţional Renal vor colabora cu centrele/secţiile de dializă și centrele de transplant renal din republică pentru monitorizarea pacienţilor transplantaţi și celor aflați în tratamentul prin dializă în scopul eficientizării Listei de aşteptare pentru transplant renal.

„Registrul va permite eficientizarea serviciilor de dializă și a Listei de așteptare pentru transplant. Aplicația care va fi integrată în sistemul informaţional automatizat „Transplant” va analiza prestaţia furnizorilor de servicii de dializă şi va permite analiza calităţii serviciilor de dializă la fiecare furnizor în parte”, spune Grigore Romanciuc, directorul adjunct al Agenției de Transplant. Totodată, Registrul Naţional Renal va permite monitorizarea tratamentului de substituţie a funcţiei renale la copii.

Momentan, doar o parte dintre aceste activități sunt realizate de Ministerul Sănătății. Conform notei de argumentare a proiectului HG, în cazul implementării Registrului Naţional Renal vor putea fi efectuare 20 de intervenţii de transplant renal pe an, iar bugetul statului va economisi circa 1 milion de lei după primul an de transplant.

MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Propunere pentru o bază de date pentru transplantul renal Reviewed by on . Agenția de Transplant își propune să creeze și gestioneze Registrul Naţional Renal.  Îmbunătăţirea controlului de stat în gestionarea acestui domeniu va fi posi Agenția de Transplant își propune să creeze și gestioneze Registrul Naţional Renal.  Îmbunătăţirea controlului de stat în gestionarea acestui domeniu va fi posi Rating: 0
scroll to top