18 ianuarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Aproape 450 de medicamente s-au ieftinit din nou
Aproape 450 de medicamente s-au ieftinit din nou

Aproape 450 de medicamente s-au ieftinit din nou

25 iunie 2015, 12:53

Revizuirea prețurilor la medicamente nu contenește! După ce, la începutul lunii iunie, aproape 300 de medicamente s-au ieftinit, astăzi a fost anunțată  diminuarea prețurilor la alte câteva sute de preparate.

Ministerul Sănătății a semnat un ordin prin care înregistrează prețul de producător la 445 de medicamente.

În prima anexă sunt incluse 427 medicamente cu preţuri înregistrate, inclusiv 101 – medicamente de origine europeană (23,65%), 69 – autohtone (16,16%), 159 – din spaţiul CSI (37,24%) și 98 – din alte ţări (22,95%). Printre ele se numără mai multe tipuri de vitamine precum „Revit” sau Vitamina C, unguente precum „Diclofenac gel”, „Dolgit” sau „Ketoprofen”, dar și anticoncepționalele „Yasmin”.

Anexa nr. 2 conţine 18 medicamente generice cu preţuri reevaluate în urma înregistrării preţurilor pentru medicamentele originale.

Preţurile incluse în Ordin au fost calculate conform prevederilor care stipulează că „preţul se calculează în baza ratei oficiale medii de schimb valutar a Băncii Naţionale a Moldovei pentru luna precedentă”. În luna aprilie, comparativ cu luna martie, moneda naţională s-a apreciat cu 4,16% în raport cu EURO şi cu 3,31% faţă de USD.

În medie, preţurile medicamentelor incluse în ordin (exprimate în valută străină) sunt cu 6,98% mai mici faţă de cele înregistrate în anul precedent.

Felicia Nedzelschi, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Aproape 450 de medicamente s-au ieftinit din nou Reviewed by on . Revizuirea prețurilor la medicamente nu contenește! După ce, la începutul lunii iunie, aproape 300 de medicamente s-au ieftinit, astăzi a fost anunțată  diminua Revizuirea prețurilor la medicamente nu contenește! După ce, la începutul lunii iunie, aproape 300 de medicamente s-au ieftinit, astăzi a fost anunțată  diminua Rating: 0
scroll to top