5 decembrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui va fi reorganizat. Unii vor intra în șomaj?
Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui va fi reorganizat. Unii vor intra în șomaj?

Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui va fi reorganizat. Unii vor intra în șomaj?

1 iulie 2015, 14:01

Centrele regionale de transfuzie a sângelui din Cahul și Bălți vor fuziona. Ministerul Sănătății a propus un proiect de reorganizare în acest sens, care a fost aprobat miercuri în cadrul ședinței Guvernului. Este vorba de reorganizarea Centrului Naţional de Transfuzie a Sângelui.

Aceasta înseamnă că Centrele regionale de Transfuzie a Sângelui din Bălți și Cahul vor fuziona și va fi creată o singură structură consolidată, la nivel național, care va administra cadrele de donatori și a sângelui. De asemenea, instituția unică va gestiona stocurile naționale de sânge, componente și alte derivate din sânge pentru a asigura suficiența lor.

Ministerul și-a motivat inițiativa prin faptul că între cele trei centre de transfuzie există diferențe în ceea ce privește calitatea prestării serviciilor. „Deși genul de activitate este același în toate centrele, se constată diferenţe în calitatea prestării serviciilor, abordare neuniformă a politicilor şi reformelor, diferenţe în cheltuieli, inclusiv și pentru întreţinerea aparatului administrativ”, se menționează în proiect.

De asemenea, ministerul susține că se vor reduce considerabil cheltuielile pentru aparatele administrative, deoarece noua structură va avea un singur conducător, o singură contabilitate, un singur serviciu de resurse umane și juridic.

„Aceasta este o decizie bazată pe necesitatea unei coordonări mai bune. Nu este cazul să existe o fragmentare a efortului, monitorizării și administrării sistemului de transfuzie. Toate trei instituții sunt în subordinea Ministerului Sănătății și nu vedem necesitatea păstrării lor. Șirul modificărilor de acest gen va continua”, a declarat ministrul Sănătății, Mircea Buga, după ședința Guvernului.

Documentul nu exclude disponibilizarea angajaților din cele două centre regionale.

Anastasia Rusu, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui va fi reorganizat. Unii vor intra în șomaj? Reviewed by on . Centrele regionale de transfuzie a sângelui din Cahul și Bălți vor fuziona. Ministerul Sănătății a propus un proiect de reorganizare în acest sens, care a fost Centrele regionale de transfuzie a sângelui din Cahul și Bălți vor fuziona. Ministerul Sănătății a propus un proiect de reorganizare în acest sens, care a fost Rating: 0
scroll to top