22 martie 2016

Acasă » Știri » Criza medicamentelor a ajuns în vizorul CNA
Criza medicamentelor a ajuns în vizorul CNA

Criza medicamentelor a ajuns în vizorul CNA

16 februarie 2015, 11:00

Criza de medicamente din spitale a intrat în vizorul Centrului Național Anticorupție (CNA). Ofițerii CNA vor să se asigure că criza nu a fost generată artificial și că toți funcționarii responsabili au reacționat adecvat și fără interese oculte. Informațiile au fost confirmate pentru MedNews de surse din cadrul CNA.

De mai bine de două săptămâni, subiectul se află pe agenda ședințelor operative ale CNA, iar un grup de ofițeri de investigație se ocupă de acest caz. Oamenii legii verifică informațiile privind posibila complicitate a directorilor de spitale, care nu au reacționat imediat la neonorarea de către furnizorii de medicamente a prevederilor contractuale și au admis epuizarea stocurilor, dar și inacțiunea unor factori de decizie din sistemul de sănătate.

De asemenea, ofițerii anticorupție vor să se convingă de faptul că criza de pe piața medicamentelor nu a fost creată artificial și că nu se aplică scheme speculative prin care anumiți furnizori de medicamente ar încerca să șantajeze autoritățile statului. Un alt element al investigației se referă la verificarea informațiilor cu privire la o posibilă înțelegere de cartel între furnizorii care au câștigat licitațiile de livrare a medicamentelor către spitale.

Deși presa scrie deja de trei luni despre criza medicamentelor în spitalele din Republica Moldova, Agenția Națională pentru Protecția Concurenței nu a formulat încă o poziție care ar confirma sau infirma ipoteza unei înțelegeri de cartel între furnizorii de medicamente contractați în septembrie 2014.

Gabriel Stănculescu, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Criza medicamentelor a ajuns în vizorul CNA Reviewed by on . Criza de medicamente din spitale a intrat în vizorul Centrului Național Anticorupție (CNA). Ofițerii CNA vor să se asigure că criza nu a fost generată artificia Criza de medicamente din spitale a intrat în vizorul Centrului Național Anticorupție (CNA). Ofițerii CNA vor să se asigure că criza nu a fost generată artificia Rating: 0
scroll to top