18 ianuarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Încă o demisie benevolă în Sănătate
Încă o demisie benevolă în Sănătate

Încă o demisie benevolă în Sănătate

1 martie 2016, 16:55

Și-a depus benevol cererea de demisie din funcția de director al Institutului Oncologic (IO), informația a fost confirmată pentru MedNews chiar de Victor Cernat. Potrivit lui, anunțul despre demisia personală din funcția pe care a deținut-o de șapte ani consecutiv a fost făcut în fața întregii echipe de management a Institutului, în cadrul ședinței săptămânale de planificare a activităților, luni, 29 februarie 2016.  Cererea de demisie a fost prezentată la Ministerul Sănătății și a fost acceptată.

Despre viitorul său după demisia din funcția de director al IO, Victor Cernat a comunicat: „Plec în știință și am să fiu conducătorul Laboratorului de management și diagnostic al IO, după ce am lucrat un an și jumătate împreună cu colegii și dr. Rolando Camagho, expert OMS la cel mai ambițios Program național de control al cancerului pentru anii 2016-2025. Am obținut prin concurs, în anul trecut această nouă funcție”.

În calitatea sa de șef al Laboratorului de management și diagnostic, Victor Cernat a informat că, pe 22 decembrie 2015, a câștigat de la Academia de Științe a Republicii Moldova  proiectul „Depistarea precoce a patologiilor ușor detectabile ”, despre care a remarcat că este în corelare perfectă cu Programul Național și pe care trebuie să îl implementăm. „Sunt chirurg oncolog și profesor universitar, așa că am să mă ocup cu lucrul clinic și științific și mă veți găsiți oricând la Institutul Oncologic, etajul 5, blocul chirurgical, și în cadrul Clinicii Universitare „Tumorile pielii și melanom”, a completat fostul director al Institutului Oncologic, Victor Cernat.

Întrebat dacă cererea sa de demisie ar fi fost condiționată, Cernat a deconspirat orice supoziție. Drept motive care l-au făcut să-și depună demisia, chirurgul a numit starea de sănătate după o intervenție chirurgicală serioasă de anul trecut și munca încordată de manager în sănătate. „În șapte ani de directorat la IO am adus 52 de proiecte cu circa 330 mln. lei. Pentru asta am depus mult efort. E o muncă încordată cu irosire de nevi și sănătate. De aceea am depus cererea de demisie, și lasă să vină alții mai tineri, să vadă și ei cum e pâinea asta de conducător”, a comentat Victor Cernat.

Fostul director al Institutului Oncologic a recunoscut că încă din toamna anului trecut  analiza posibilitatea de a pleca din funcție, „văzând că situația din domeniu se agravează și sub aspect economico-financiar, cât și al costurilor pentru medicamente”.

În cadrul Laboratorului de management și diagnostic al IO, Victor Cernat va conduce o echipă de 22 lucrători medicali și colaboratori științifici.  Până la anunțarea de către Ministerul Sănătății a concursului pentru funcția vacantă, interimatul la IO va fi asigurat de către directorul medical adjunct, Sergiu Ștepa. În carul IO funcționează zece laboratoare științifice.

MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Încă o demisie benevolă în Sănătate Reviewed by on . Și-a depus benevol cererea de demisie din funcția de director al Institutului Oncologic (IO), informația a fost confirmată pentru MedNews chiar de Victor Cernat Și-a depus benevol cererea de demisie din funcția de director al Institutului Oncologic (IO), informația a fost confirmată pentru MedNews chiar de Victor Cernat Rating: 0
scroll to top