25 decembrie 2014

Acasă » Știri » Rezultate pozitive după prima testare a vaccinului contra cancerului mamar
Rezultate pozitive după prima testare a vaccinului contra cancerului mamar

Rezultate pozitive după prima testare a vaccinului contra cancerului mamar

2 decembrie 2014, 12:07

Prima testare a vaccinului contra cancerului mamar, creat la Universitatea din St. Louis din Washington, a dat rezultate promițătoare. Vaccinul a fost testat pe câteva paciente care suferă de această maladie, iar rezultatele au fost publicate în revista Clinical Cancer Reseach.

Pentru prima dată, 14 paciente cu cancer mamar metastatic au fost vaccinate contra acestei boli grave. După primele încercări s-a dovedit că vaccinul provoacă sistemul imunitar al organismului să atace celulele tumorii astfel încetinind boala. Noul vaccin localizează proteina  mammaglobin-A care se află în țesutul mamar și mobilizează sistemul imunitar să lupte cu acesta. „Este un lucru extraordinar că am putut acționa asupra mammoglobinei-A, fiindcă ea este prezentă în până la 80% din cazurile de cancer la sân, dar nu la un nivel semnificativ în alte țesuturi”, a spus chirurgul oncolog William E. Gillanders.

Potrivit autorilor experimentului, femeile vaccinate au simțit câteva reacții adverse precum iritații sau febră ușoară, însă sănătatea și viața pacientelor nu a au fost afectate în nici un fel. Un astfel de vaccin poate încetini avansarea cancerului chiar și în cazul unor paciente cu sistem imunitar slăbit în urma chimioterapiei.

Adaptare și traducere pentru MedNews, Felicia Nedzelschi

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Rezultate pozitive după prima testare a vaccinului contra cancerului mamar Reviewed by on . Prima testare a vaccinului contra cancerului mamar, creat la Universitatea din St. Louis din Washington, a dat rezultate promițătoare. Vaccinul a fost testat pe Prima testare a vaccinului contra cancerului mamar, creat la Universitatea din St. Louis din Washington, a dat rezultate promițătoare. Vaccinul a fost testat pe Rating: 0
[kml_flashembed movie="/wp-content/uploads/2014/05/bann_728_90.swf" height="90" width="728" /]
scroll to top