18 ianuarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Forum internațional despre reforme în sănătate și acces la tratamente
Forum internațional despre reforme în sănătate și acces la tratamente

Forum internațional despre reforme în sănătate și acces la tratamente

14 septembrie 2015, 11:36

„International Health Forum 2015″, un eveniment organizat de Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), aflat la a doua ediţie, începe marți, 15 septembrie, la București. În cadrul forumului, cu oaspeți de marcă din lumea farmaceutică internațională, vor fi abordate cele mai importante probleme ale sistemului de sănătate şi se vor identifica soluţii pentru crearea unor politici de sănătate sustenabile fără limitarea şi mai mult a accesului la tratament al pacienţilor.

Evenimentul reuneşte invitaţi de marcă din ţară şi din străinătate, alături de ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu fiind prezenţi ca lectori Nick Hagger, preşedintele Asociaţiei Europene a Producătorilor de Medicamente Generice (EGA), Vasile Ciurchea, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Marius Savu, preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, Dragoş Damian, preşedintele APMGR, Paul Fleming, directorul Asociaţiei Britanice a Producătorilor de Medicamente Generice, Angela Blanco, Policy Officer in cadrul Comisiei Europene (DG SANTE), Christoph Schiwierz, Policy analyst in cadrul Comisiei Europene (DG ECFIN), Cristian Pârvan, Secretar General al AOAR, Cezar Zaharia, CEO al companiei Sandoz Romania, Radu Gănecu etc.

Participanţii vor dezbate soluţiile necesare pentru reaşezarea sistemului de sănătate din România pe baze sustenabile, pornind de la modelele existente deja în ţările dezvoltate ale Uniunii Europene. Agenda evenimentului va include teme precum: reformarea sistemului de sănătate din România pe baza modelelor de succes, implementate în alte state UE; asigurarea unui acces mai larg la tratamente medicale pentru pacienţi prin elaborarea unor strategii sustenabile în domeniul sănătăţii; „Semestrul European” şi impactul recomandărilor pentru România asupra politicilor de sănătate şi inovaţie; industria medicamentelor generice: sector strategic pentru economia României. Din Republica Moldova nu și-a anunțat nici o instituție participarea.

Conferinţa „International Health Forum 2015” este organizata de APMGR, cu sprijinul Asociaţiei Europene a Medicamentelor Generice şi Biosimilare (EGA).

Adaptare MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Forum internațional despre reforme în sănătate și acces la tratamente Reviewed by on . „International Health Forum 2015", un eveniment organizat de Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), aflat la a doua ediţie, încep „International Health Forum 2015", un eveniment organizat de Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), aflat la a doua ediţie, încep Rating: 0
scroll to top