29 mai 2015

Acasă » Știri » Studenții de la USMF își pot vedea notele on-line, de pe telefonul mobil
Studenții de la USMF își pot vedea notele on-line, de pe telefonul mobil

Studenții de la USMF își pot vedea notele on-line, de pe telefonul mobil

28 aprilie 2015, 16:07

La Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a fost lansată versiunea mobilă a secțiunii „Studenți din cadrul Sistemului Informațional de Management Universitar” (SIMU). Astfel, studenții își pot accesa informația despre reușita academică de pe orice dispozitiv mobil conectat la Internet.

În cadrul unei strategii de informatizare, este introdus procesul didactic complet începând de la stabilirea orarelor, absențele, până la reușita studenților. Fiecare profesor și student are un profil și parolă cu care accesează sistemul. Ulterior, profesorii introduc datele în timp real. Astfel, studenții își pot vedea notele și absențele oricând. Tot în acest sistem sunt introduse și datele de la admiterea la facultăți.

Statistica accesărilor SIMU arată că cei mai mulți dintre studenți utilizează sistemul prin intermediul telefoanelor mobile și a tabletelor. „Principiile de acces și interfața grafică pentru studenți a rămas aceeaşi ca și la versiunea desktop, totul fiind automatizat – SIMU depistează tipul sistemului de operare și oferă informații în regim grafic optim pentru dispozitivul utilizat de student”, a menționat șeful Departamentului Tehnologia Informației și Comunicațiilor, Vitalie Braniște.

Toți studenții, cu excepția celor din anul VI de la Facultatea de Medicină Generală, pot accesa sistemul informațional. „În curând, vor fi conectați și ei la această platformă. Chiar dacă nu sunt incluși în sistem, datele lor sunt introduse și se vor afla în regim off-line. Urmează alte faze care prevăd includerea rezidenților, doctoranzilor. Până la urmă, fiecare student va avea un traseu academic care se va păstra în sistem”, a declarat pentru MedNews șeful Departamentului Tehnologia Informației și Comunicațiilor, Vitalie Braniște.

Lansarea versiunii mobile a fost realizată în contextul implementării Strategiei de Informatizare a USMF ”Nicolae Testemițanu” pentru anii 2012-2015.

Sistemul Informațional de Management Universitar a fost elaborat din banii USMF. El a fost realizat cu suportul consultativ și de expertiză a Centrului de Guvernare Electronică.

Anastasia Rusu, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Studenții de la USMF își pot vedea notele on-line, de pe telefonul mobil Reviewed by on . La Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a fost lansată versiunea mobilă a secțiunii „Studenți din cadrul Sistemului Informațional La Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a fost lansată versiunea mobilă a secțiunii „Studenți din cadrul Sistemului Informațional Rating: 0
scroll to top