28 iunie 2015

Acasă » Digest » Noi reguli pentru depistarea precoce a cancerului
Noi reguli pentru depistarea precoce a cancerului

Noi reguli pentru depistarea precoce a cancerului

23 iunie 2015, 12:08

Medicii trebuie să urmeze recomandări noi pentru depistarea precoce a cancerului și pentru a crește rata de supraviețuire a pacienților. De această părere sunt experții de la Institutul Național de Sănătate și Excelență (NICE) din Marea Britanie. În acest fel, ar putea fi salvate în fiecare an aproximativ 5.000 de vieți.

Noile recomandări le sugerează medicilor generaliști să comande direct anumite teste pentru stabilirea rapidă a diagnosticului de cancer și să trimită cât mai repede pacienții la medicul specialist, pentru a accelera accesul la tratament. De fapt, medicii susțin de mult timp că stabilirea precoce a diagnosticului crește șansa de supraviețuire. Deși situația s-a îmbunătățit în această direcție, experții NICE susțin că anual se pierd mii de vieți din cauza tumorilor diagnosticate în stadii tardive.

Recomandările NICE schimbă abordarea actuală a afecțiunilor oncologice, încurajând medicii generaliști să se gândească de la bun început la posibilitatea diagnosticului de cancer. Totodată, medicii trebuie să scadă pragul vârstei la care pacienții sunt îndrumați să-și facă testele pentru depistarea eventualelor tumori. Astfel, pentru prima dată, sfatul experților se concentrează asupra principalelor simptome și nu neapărat pe încurajarea medicilor de a încerca să-și dea seama ce tip de cancer ar putea avea un pacient, pentru ca apoi să verifice suspiciunea cu simptomele aferente.

În anumite cazuri, medicii generaliști vor putea realiza investigații imagistice sau endoscopii, fără o trimitere la medicul specialist. Prin această nouă abordare, experții NICE speră că pacienții vor avea acces mai rapid la aceste investigații, ușurând și simplificând în același timp munca medicilor oncologi.

Organizațiile non-guvernamentale și asociațiile de pacienți sprijină aceste schimbări, însă avertizează că punerea lor în aplicare necesită mai multe fonduri.

Adaptare pentru MedNews de Anastasia Rusu

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Noi reguli pentru depistarea precoce a cancerului Reviewed by on . Medicii trebuie să urmeze recomandări noi pentru depistarea precoce a cancerului și pentru a crește rata de supraviețuire a pacienților. De această părere sunt Medicii trebuie să urmeze recomandări noi pentru depistarea precoce a cancerului și pentru a crește rata de supraviețuire a pacienților. De această părere sunt Rating: 0
scroll to top